Project

Diverse interne verbouwingen Zuyd Hogeschool

Diverse interne verbouwingen Zuyd Hogeschool 

Werkzaamheden

Architectuur
Interieur
Bouwmanagement

Delen op sociale media

De Raad van Bestuur wilde transparant, zichtbaar, laagdrempelig en centraal tussen onderwijs en praktijkwereld gehuisvest worden. Dit heeft geresulteerd in de verbouwing van een aantal voormalige klaslokalen op de eerste verdieping aan het entreeplein.
De bedoelde ruimten zijn van de verkeersruimte gescheiden door glazen wanden die op kunstzinnige wijze zijn voorzien van inspirerende spreuken en woorden. De ruimten zelf zijn ingericht rond een grote tafel die kan dienen als werkplek, vergadertafel of, in stapositie, als “brainstorm-tafel”. Bij afwezigheid van bestuursleden kunnen deze ruimten door docenten en studenten worden gebruikt.
De verbouwing van vleugel D bestaat uit twee gedeelten: kantoren en studieruimten. De traditionele klaslokalen en kamerkantoren zijn verdwenen en vervangen door een op maat gesneden flexibele kantoorinrichting voor docenten en een gevarieerd studielandschap voor studenten. De kantoorinrichting voorziet in een diversiteit van werkplekken zoals benchtafels, teamwerkplekken en afgesloten concentratiewerkplekken. Overleg kan plaatsvinden in afgesloten spreek/vergaderruimten, hetzij aan een grote leestafel of in een informele zithoek. Eenzelfde diversiteit is te vinden bij de inrichting van de studieruimten waarmee ook wordt aangegeven hoe de grens tussen deze gebieden steeds meer vervaagt. Solitaire- en groepswerkplekken in diverse settings als loungewerkplekken en informele zitjes vormen een transparant en inspirerende werkomgeving. Bindend element in dit plan is het expo-plein gelegen op de kruising van aanwezige verkeersruimten tussen deze gebieden en de hoofdstructuur. Hier wordt gebruikers optimaal gelegenheid geboden hun identiteit te profileren.

Opdrachtgever:  Zuyd Hogeschool