Project

Mgr. Laurentius Schrijnenhuis
Oliemolenstraat 60
6416 CB Heerlen

Mgr. Laurentius Schrijnenhuis

Mgr. Laurentius Schrijnenhuis

Werkzaamheden

Architectuur
Renovatie

Delen op sociale media

Het Mgr. Laurentius Schrijnenhuis is dankzij een zorgvuldige renovatie teruggebracht naar de oorspronkelijke staat van 1933. Het gebouw kenmerkt zich door een strakke compositie in stucwerk, staal en glas. Het constructieve ontwerp is vooruitstrevend en bestaat uit een staalskelet met lichtgewicht betonvloeren. De draagconstructie is los gehouden van de ruimte scheidende elementen, waardoor het gebouw uiterst flexibel indeelbaar is. In nauw overleg met de Rijksdienst voor Monumentenzorg heeft AGS ARCHITECTS het gebouw gerenoveerd, gerestaureerd en gereconstrueerd. AGS heeft met deze renovatie voor zichzelf en andere huurders een representatieve huisvesting gecreëerd. De oorspronkelijke materialen van o.m. de puien en kozijnen zijn zoveel mogelijk gehandhaafd en waar nodig hersteld. Het ernstig vervuilde gevelstucwerk is gereinigd. De renovatie van het Mgr. Laurentius Schrijnenhuis in Heerlen is beloond met de Publieksprijs van de Nationale Renovatieprijs 2003.

Opdrachtgever: AGBG

Uitgevoerd door AGS Architekten & Planners B.V.
© Copyright 2017 - AGS Architects - Ontwerp & Realisatie door Marc Bijl