Project

Laboratorium
Waterschap Rivierenland
De Blomboogerd 1
4003 BX Tiel

Laboratorium Waterschap Rivierenland

Laboratorium Waterschap Rivierenland

Werkzaamheden

Architectuur
Interieur

Delen op sociale media

Het laboratorium voor het Waterschap Rivierenland neemt “als buurman” een prominente plaats in tegenover het ook door ons bureau ontworpen hoofdkantoor van het Waterschap Rivierenland. Vanwege de functionele relatie tussen beide gebouwen is het laboratorium voor zowel het interieur als het exterieur zeer verwant aan het hoofdkantoor. Het laboratorium staat aan het begin van een kantorenpark en richt zich zeer nadrukkelijk op de hoofdontsluiting van dat gebied. We hebben daarom de gevel van de laboratoriumruimten zeer transparant uitgevoerd, waardoor vanuit de omgeving een welkome blik wordt gegund op de activiteiten binnen het gebouw. De gekromde wanden die de plattegronden kenmerken en het gekromde dak dat één van de volumes afdekt, verwijzen heel nadrukkelijk naar de golvende lijnen van het hoofdkantoor. Het laboratorium heeft vanaf de start de hoogste kwalificatie ontvangen op het gebied van deskundigheid van onderzoek en voert tevens veelvuldig onderzoek uit voor derden. Het laboratorium heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaand expertisecentrum.

Opdrachtgever: Waterschap Rivierenland

Uitgevoerd door AGS Architekten & Planners B.V.
© Copyright 2017 - AGS Architects - Ontwerp & Realisatie door Marc Bijl