Project

Instituut voor sportstudies
Hanzehogeschool
Zernikeplein 17
Groningen

Willem Alexander, Instituut voor Sportstudies Groningen

Instituut voor Sportstudies.

Werkzaamheden

Architectuur
Interieur

Delen op sociale media

Multifunctionele huisvesting voor de opleiding voor sportstudies. 5 college ruimten – auditorium 163 zitplaatsen – 5 balies – uitgifte keuken-sportbar – 3 maatwerk elementen copy of automatenwanden – 5 tal specifiek ontworpen maatwerk zitelementen – 3 maatwerk grootformaat pc-werktafelsEen gebouw met een bijzondere constellatie van sportfuncties gegroepeerd rondom een centrale ruimte over meerdere bouwlagen met diverse onderwijsvoorzieningen en voorzien van een spectaculair dak met bijzondere lichtinval. 12.000m² BVO met een sporthal, gymzalen, zwembad, fitnessruimte, instructieruimten, studielandschap, restaurant, kantoren en facilitaire voorzieningen. Rode draad voor het ontwerp, gerelateerd aan zijn functie met sport en onderwijs daarin, is zien en gezien worden. Basis plattegrond van het gebouw bestaat uit 4 “doos”volumes welke in een Andreaskruis t.o.v. elkaar geplaatst zijn. De ontstane restruimte tussen deze bouwdelen is ingevuld met enkele volumes welke los of zwevend in de ruimte zijn geplaatst. Vanuit de centrale ruimte is divers visueel contact met de sportzalen en activiteiten hierin. De centrale ruimte is over 3 lagen te overzien en voorziet naast verkeersruimte in een driedimensionaal studie- en werklandschap met diverse totaal verschillende werksferen. In de verschillende deelgebieden zijn vaste inrichtingselementen ontworpen welke de specifieke plek ondersteunen en op hun eigen wijze de gebruikers faciliteiten aanbieden.

Opdrachtgever: Stichting Hanzehogeschool Groningen

Uitgevoerd door AGS Architekten & Planners B.V.
© Copyright 2017 - AGS Architects - Ontwerp & Realisatie door Marc Bijl