Project

Homeruskwartier
Almere

Homeruskwartier | Almere

 Homeruskwartier | Almere

Werkzaamheden

Stedenbouw

Delen op sociale media

Deze nieuwe wijk in het Homeruskwartier in Almere heeft letterlijk ruggengraat. Die ruggengraat is de as die van noord naar zuid door de wijk loopt. Die as begint bij de noordelijke entree, waar je door een ‘poort’ de wijk binnenkomt, en verbreedt zich naar het zuiden toe. Hij komt uit op een breed en groen plein aan het water. Het verkeer en de voetgangers zijn zoveel mogelijk uit elkaar gehouden. De voorzijden van de woningen zijn gericht op het voetgangersgebied. Dat is ook de formele openbare ruimte die volgens met ‘cachet’ ingericht moet worden. Parkeren kan dan in een drietal binnenhoven aan de achterkant van de woningen, op een groenachtige bodem onder bomen. Veel woningen hebben daarnaast nog een of twee parkeerplaatsen op eigen terrein. De woningen krijgen zoveel mogelijk de uitstraling van een verzameling zelfstandige panden, door veel verschillende details en afwijkend gevelmetselwerk en kleur toe te passen. Einddoel is één herkenbare woonomgeving met daarin ruimte voor de eigen identiteit van de bewoners. Daarom is er binnen deze wijk een grote diversiteit aan woonsferen gecreëerd. Er kan gewoond worden: – aan de singel: statig, groen en waterrijk – aan het water: vrij en waterrijk – aan de groene zoom: informeel, groen en lommerrijk – aan de oever: speels, waterrijk en lommerrijk – aan het plein: statig, sfeervol en ruimtelijk – aan straatjes en hofjes: sfeervol, besloten en gezellig.

Opdrachtgever: AM Wonen Ymere

Uitgevoerd door AGS Architekten & Planners B.V.
© Copyright 2017 - AGS Architects - Ontwerp & Realisatie door Marc Bijl