Project

Gemeentelijk Vervoersbedrijf

Gemeentelijk Vervoersbedrijf (GVB)

Gemeentelijk Vervoersbedrijf (GVB)

Werkzaamheden

Interieur

Delen op sociale media

Renovatie en nieuwe werkomgeving servicekantoor GVB te Amsterdam. Het kantoorgebouw van het GVB is geheel gerenoveerd. Door de implementatie van Het Nieuwe Werken kon met minder vloeroppervlak worden volstaan. Het ontwerp, met meer openheid en een sterke merkbeleving, wordt gedragen door een hospitality concept door het hele gebouw. De centrale receptie is vrij gelegen in de hospitality zone op begane grond. Een nieuw centraal trappenhuis in de bestaande vide zorgt voor een visuele ‘open’ verbinding met de bovenliggende vloeren. De standaard kantoorvloeren zijn opgedeeld in een centrale middenzone met pantry, lockers, kasten en vergaderruimten en vormen een sprankelend centrum waar de medewerkers, die per vleugel in teams zijn opgedeeld, elkaar kunnen ontmoeten. Aan de buitengevel en aan het atrium zijn aanlandwerkplekken, projectteams, bench werkplekken en een huiskamer geprojecteerd. In de aangrenzende vleugels zijn de voorbereidings- en afhandelwerkplekken geplaatst met in de gangzone cockpits, 2-persoonsoverlegplekken en aanlandwerkplekken.

De opdracht is uitgevoerd in samenwerking met Rosbach Architects in Amsterdam.

Opdrachtgever: GVB Exploitatie B.V.

Uitgevoerd door AGS Architekten & Planners B.V.
© Copyright 2017 - AGS Architects - Ontwerp & Realisatie door Marc Bijl