Project

De Waterwyck

De Waterwyck

De Waterwyck

Werkzaamheden

Architectuur
Renovatie

Delen op sociale media

Nieuwbouw van een multifunctionele sporthal en renovatie van zwembad de Waterwyck in Steenwijk.
De nieuwe sporthal, die voldoet aan alle normen van NOC*NSF alsmede KVLO, is verdiept aangelegd zodat vanaf het maaiveld een goed zicht in de hal mogelijk is. De eveneens nieuwe horecavoorziening, grenzend aan de entree, vormt de verbinding tussen de nieuwe sporthal en het gerenoveerde zwembad. Deze aantrekkelijke invulling biedt zicht op beide functies.

Voor de luchtbehandeling is het BaOpt besturingssysteem toegepast dat een verbetering van het binnenklimaat koppelt aan de reductie van het energieverbruik. Gedurende de sloop- en bouwwerkzaamheden heeft het zwembad volledig door gefunctioneerd hetgeen mogelijk was door een uitgekiende werkvoorbereiding.

Opdrachtgever: Gemeente Steenwijkerland

Uitgevoerd door AGS Architekten & Planners B.V.

© Copyright 2017 - AGS Architects - Ontwerp & Realisatie door Marc Bijl