Project

Cambium College
Courtine 2
Zaltbommel

Cambium College Zaltbommel

Cambium College Zaltbommel

Werkzaamheden

Architectuur

Delen op sociale media

Het Cambium College is uitgebreid met 4.100m² nieuwbouw voor VMBO TL, Havo en VWO en 1.700m² van de bestaande bouw werd gerenoveerd. Tevens vestigt de bibliotheek (600m²) zich op de begane grond van het College. De uitbreiding vindt plaats op de 1e, 2e en 3e verdieping. De extra vierkante meters konden vooral gerealiseerd worden door het verwijderen van het trappenhuis zodat er ruimte ontstond om nieuwe rondgangen rondom de patio te realiseren. Daarnaast zijn de drie onderwijsrichtingen binnen de school verbonden door de aula centraal in het gebouw te ontwerpen. Iedereen moet via de aula de trap op om de eerste verdieping te bereiken.

Uitgevoerd door AGS Architekten & Planners B.V.