Project

Bibliotheek Wijchen
Campuslaan 8
6602 HX Wijchen

Bibliotheek Wijchen

Bibliotheek Wijchen

Werkzaamheden

Architectuur
Interieur
Renovatie

Delen op sociale media

In opdracht van de gemeente Wijchen werd de Mozaïek ( Sociaal Cultureel Educatief Centrum ) uitgebreid en samengevoegd met de nieuwbouw van de bibliotheek. AAI heeft de nieuwe bibliotheek ontworpen in twee bouwlagen met een uitnodigende ontvangsthal. In de hal is de balie gesitueerd en de leesruimte. Op de begane grond van de bibliotheek zijn het uitleencentrum voor volwassenen, educatief centrum met tribune, gemeenschappelijk informatiepunt, leesplein en een internetlokaal opgenomen. Op de eerste verdieping bevinden zich de jeugdbibliotheek, kantoren en de installatieruimte. De zuidgevel wordt duurzaam gerenoveerd.

Opdrachtgever: Gemeente Wijchen

© Copyright 2018 - AGS Architects - Ontwerp & Realisatie door Marc Bijl