Bouw topsporthal Ede begin juni van start.

EDE – Alles staat in de startblokken om met de bouw van de topsporthal in Ede te beginnen. Het moet de ontmoetingsplek op de Kenniscampus Ede worden. De bouw start – als de gemeenteraad tijdens de vergadering van 11 mei nog een extra krediet van 1 miljoen euro beschikbaar stelt – op 4 juni. De bouwtijd is ongeveer een jaar.

Delen op sociale media

Het oorspronkelijke budget, ruim 10 miljoen euro, voor de topsporthal werd in 2012 vastgesteld. Door de inflatie en de gewijzigde marktomstandigheden zijn de bouwkosten 1 miljoen hoger uit gevallen. Daarom heeft Ede budget verhoogd naar het prijspeil van 2018. Al in 2015 tekende Ede een contract met de Christelijke Onderwijs Groep (COG), de ‘moeder’ van ROC A12 en Sportservice Ede om te komen tot de ontwikkeling van de topsporthal. ,,Er is heel hard gewerkt om dat voor elkaar te krijgen”, zegt wethouder Johan Weijland.

In de basis is de sporthal volgens de wethouder geschikt gemaakt voor het beoefenen van topsport. Hij hoopt dat eredivisieclub Vallei Volleybal Prins vanaf volgend jaar in een volle zaal met 1.200 toeschouwers zal gaan spelen. ,,De hal is ook geschikt om daarin lessen te gaan geven. De hal wordt omringd door allerlei ruimtes die heel bruikbaar zijn om te benutten voor de studenten van de Kenniscampus. Hierdoor wordt het echt een centrum van sport voor de studenten, eigenlijk voor de hele wijk. Het is ook een welkome aanvulling op het achterliggende sportpark”.

Bron: BDU/Ede Stad

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright 2018 - AGS Architects - Ontwerp & Realisatie door Marc Bijl